בית פרטי בחדרה

תכנון ועיצוב בית פרטי בעין הים בחדרה.

הבית תוכנן בהתאם לנתוני השטח ולצרכי הלקוחות. משפחה עם 3 ילדים שמרבה לבשל ולארח. 

לבית שלושה מפלסים חצר היקפית אשר בצידה האחד גשר תלוי המרחף מעל החצר השקועה של המרתף.

בקומת המרתף: חדרי עבודה ויחידת מגורים. להם חצר שקועה המאפשרת יציאה אליה וכניסת אור וואויר מירבים מהחוץ פנימה מה שהופף אותה לנעימה הרבה יותר ללא תחושה של מרתף. 

בקומת הכניסה: מן הרחוב מקבל את הבאים כניסה מקורה בה אדנית בנויה ושער אטום ברובו בעל פתח הצצה לתוך הגינה. דרך החלון ניתן לראות את בריכת הטפטוף המלווה את הנכנס בקול פכפוך מים, ואת עצי הפרי הנטועים לצד שביל הגישה עם ארומת הפריחה ובהמשך רחבה מקורה בפרגולה ועמודים מחופים בבריקים הרחבה משמשת לפינות ישיבה ולאירוח. פנימה בתוך הבית מבואת כניסה. משמאלה הסלון ומימינה שרותי האורחים והמדרגות לקומות.  מאחורי קיר המבואה מסתתר מטבח רחב ידיים ובו אי ענק. המטבח הוא לב הבית. מימינו פינת המשפחה עם הטלביזיה ומשמאלו פינת האוכל. היה חשוב מאוד לבעלת הבית שפינת המשפחה תהיה סמוכה למטבח. הקירבה והקשר בין הפונקציות השונות מאפשר נוכחות בהן בו זמנית. מהמטבח ישנה יציאה לחצר האחורית המשופעת בתבלינים.

בקומה העליונה: חדרי השינה והמקלחות. שלושה חדרי שינה לילדים. שניים מהם המצויים בחזית, בעלי יציאה ישירה למרפסת קונזולית שנמצאת לאורך כל החזית הקדמית מעל לפרגולת הכניסה. בהמשך להם יחידת הורים מפנקת שמשתרעת מהחזית הקדמית עם יציאה למרפסת ועד לחזית האחורית. מאגדת בתוכה את מרחב השינה , ארונות  בגדים בעבודת נגרות, וחדר רחצה מפנק עם אמבטיה מקלחון   ארון כיור ותא שירותים סגור . לאורך החזית האחורית בהמשך לחדר ברחצה של ההורים ממוקם חדר שינה נוסף לו שני חלונות להכנת אור ואויר מירבים, ובהמשך חדר רחצה מרווח ומיוחד מחולק בקיר העומד במרכז החלל עליו משטח עם שני כיורים ליעל את הבוקר ואת ההתארגנות של הילדים ומשני צדי הקיר כניסות מצד אחד לתא שירותים ומצד שני למקלחון בשניהם יש חלון לאוורור ואור.. במקלחת הזו גם אזור למכונות הכביסה וממנו חלון גדול הפונה למסתור כביסה.

דירת גג בגבעתיים

תכנון ועיצוב דירת גג בגבעתיים.

תכנון ועיצוב של דירת גג בשתי קומות בגבעה הכי גבוהה של גבעתיים.

כשנכנסתי לדירה מיד ראיתי את הפוטנציאל הגלום בה וכבר התרגשתי לשבור קירות וליישם את התכנון המחודש ביודעי שיעבור על הדירה מהפך.

השיפוץ החל בהריסה של כל אזור המטבח פינת האוכל, מרפסת שירות, שרותי אורחים וחדר רחצה, שהיו צפופים חשוכים וחנוקים.תכננתי וחילקתי מחדש למטבח, חדר רחצה גדול ופינת אוכל. המבט נפתח, האור נכנס פנימה לכל פינה והופשטה הזרימה בין הפונקציות. את חדר השירות העברנו לקומה העליונה. 

העמדתי עמודים מחופים בטיח גס כדי לתחום את מבואת הכניסה מהסלון. בהמשך העמודים לאורך כל הקיר מיקמתי שני מדפי גבס מאסיביים עם חיזורים לכל האורך וחיפינו אותם בסטוקו במראה בטון.

את הויטרינה הישנה והתריסים החלפנו לחלונות בלגיים עם פרופילים עדיניים והצללה חיצונית.

דירה בעין הים, חדרה

עיצוב דירת קבלן בחדרה, בשכונת עין הים, קומה 13 בחזית מערבית מול רצועת חוף מהמדהימות שבחופי הארץ.

דירה יוצאת דופן במקוריות ובהעזה. יוצאת דופן בנוף דירות הקבלן הטיפוסיות והמעוצבות גם יחד. 

שימוש בחומרים ממוחזרים. מראה קליל וצעיר המשדר נינוחות וחופש.

מיני פנטהאוז בהרצליה

הלקוחות ביקשו להנגיש את הדירה לכסא גלגלים. התכנון נעשה בהתאם לצרכים, הרחבת הפתחים ויצירת מרחב תנועה מאפשר למעבר עם כסא גלגלים. 

חדר השינה הראשי שונה בהתאמה. ומחדר הרחצה הצמוד הוצא ארון הכיור כדי לאפשר מקלחון רחב וגדול דיו עם ספסל ישיבה, בנוסף לאסלה. את ארון הכיור מיקמתי באזור המחבר בין אזור השינה לחדר הרחצה, בחלל שהיה מיועד לחדר ארונות. פתחנו את הפתח עד התקרה והרחבנו אותו לכניסת אור וותחושת מרחב.

מכיוון שהבית יועד לזוג בשנות ה60 לחייו, התאמתי אותה לבקשתם לאירוח הילדים והנכדים. מכיוון שבדירה היו קיימים 3 חדרי שרותים, הוסב חדר שירותי האורחים לחדר מזווה בקירבת המטבח ודלתו הוחלפה לשתי דלתות בר כדי לשוות לו מראה של ארון ולא של חדר.

לצד תכנון ורכישה של ריהוט חדש ואקססוריז התבקשתי לשלב חלק מהריהוט של הלקוחות שמלווה אותם שנים ובינהם גם פריטים נוסטלגיים בעלי הקשר רגשי.

בחלקם השתמשנו as is, ובחלקם הוסבו למטרות אחרות נצבעו וחודשו.

שילוב של ישן וחדש, עיצוב רגשי ומתחשב. 

דירה בצפון תל אביב

דירת קבלן בצפון תל אביב. הצמדות לפחטת צבעים מינימליסטית וקלאסית. שחור לבן ובז'.

בשילוב נגיעות עץ. 

בית פרטי בחדרה

מהפך של ממש בבית שיכון קטן וותיק מאוד ששימש בגלגולו האחרון בתור גן ילדים.

עבודת התכנון כללה שיונוי טוטאלי מהיסוד. הבית ממוקם על מגרש פינתי. הזזתי את הכניסה לחלק הצפוני של הבית, הוספתי לו אגף שלם וחילקתי אותו מחדש ביצירת אזורים של שינה ובילוי ויציאות רבות לחצרות המקיפות את הבית ומאפשרות אינטימיות וחלוקה לאזורים השונים.

בית מקסים ומזמין.

 

בית פרטי ברמת השרון

שיפוץ וחידוש בית קיים. הכל התחיל ברצון לאחד שני חדרים לחלל אחד גדול ומואר שישמש כסטודיו לציור לבעלת הבית. משם גלשנו להחלפת החלונות בכל הבית, לשיפוץ חיצוני ופנימי, להחלפת ריצופים חיפויים מטבח וחדר רחצה. הבחירות היו נועזות וצבעוניות כיאה לבעלת הבית היצירתית מאוד ואני חגגתי! שילוב של צהוב עם כחול הכנסת אלמנטים מזרחיים כמו כותרות הפתחים מאבן שנרכשו בשוק הפשפשים ונשתלו בקירות לשמש כגופי תאורה. ריצוף הבית באריחי טרצו סומסום עם שתילת ריבועים קטנים ביניהם. צביעת קיר כחול לאורך כל הגינה שמשתקף מהסלון ומהסטודיו כרקע לצמחיה הירוקה שבגינה.

מבט ממטבח לפינת אוכל

Describe your image